Tervetuloa kodikkaaseen Forliin

Koronan vuoksi kotimaanmatkailua suositellaan kovasti tällä hetkellä. Mutta mikäli kaiken tämän Koronan jälkeen pieni ja sievä kaupunki lähellä Bolognaa kiinnostaa, suosittelen tutustumaan kotikaupunkiimme! Kieltämättä en tiedä jaksaisinko viikkoa kaupungissamme viihtyä ilman tunnesiteitä, mutta ainakin pitkän viikonloppua suosittelen!
 

Mitä täällä on sitten nähtävää? 

Kaupunkimme on kauniin keskiaikainen vanhoine rakennuksineen ja pienine kujineen. Vaikka lähellä olevat Ravenna vetää ihmisiä mosaiikkitöillään ja Faenzastakin löytyy vielä enemmän keskiaikaa, oma kotikaupunki jollain tavalla puhuttelee, ainakin minua.

Kaupungissamme on paljon keskiaikaista jäljellä. Toisen Maailmansodan aikana kaupunki kärsi paljon pommituksista, mistä johtuen paljon on jouduttu rakentamaan uudelleen. Hyvänä esimerkkinä on kaupungin keskustan vierellä oleva korkea kellotorni, joka tuhoutui pommituksissa. Kello rakennettiin uudelleen 1970-luvulla. Aina nähdessäni kellon, tunnen olevani lähellä kotia, joten matka ei ole enää pitkä. Kellosta on muodostunut minulle jo vuoden asumisen jälkeen kodin symboli, kuten Suomessa asuessani kotikaupunkini pieni ja sievä Ortodoksikirkko oli.



Piazza Saffi:
Piazza Saffi on kaupunkimme sydän! Ensimmäisinä päivinä istuimme vielä tuntemattoman aukion keskelle ihmettelemään uutta kotiamme. Aukion reunoilla on pieniä ja suuria kahviloita, ravintoloita, koru-ja vaatekauppoja, kirkko, historiallisia taloja.. paljon kaikkea ihanaa ja ihmeteltävää. Tänne pääsee helpoiten seuraamalla kauas näkyvää kellotornia.

Joka maanantai ja perjantai klo 13 asti aukiolla on suuret markkinat, josta paikalliset käyvät ostamassa mm. vaatteita, kodin- ja sisustustarvikkeita, kaikkea tarpeellista ja tarpeetonta. Lomamatkaan kannattaa sisältää yksi jompikumpi päivä, jotta ehtii käydä läpi tämän suuren viikoittaisen tapahtuman, jossa vierähtää helposti useampi tunti. 


Pienellä kaupunkijunalla pääsee normaalisti keskustan aukiolta kaupunkimme suurimpiin puistoihin, kuten Parco Urbanoon ja Parco Resistenzaan. Junamatka maksaa 2€. Kesältä 2020 juna on tietenkin peruttu, mutta seuraavina vuosina matkaan pääsee taas varmasti!


Piazza Saffi


Parco Resistenza:
Alunperin 1816 rakennettu puisto on yksi Forlín suurimpia. Vanhana puistona sitä kuitenkin muokattiin reilun sadan vuoden jälkeen vuonna 1928 lähes uusiksi. Viimeksi puistoa on rakennettu vielä 1970-luvulla, jolloin sitä laajennettiin lasten leikkipuistolla ja isommalla kahvila-ravintolalla. Puistossa on myös lampi, jossa voi nähdä erilaisia lintuja, kaloja ja kilpikonnia.

Puistoon tultaessa Piazza del Liberazionen kautta avautuu kauniit puiden varjostavat kävelytiet, jotka johdattavat tyhjälle suihkulähteelle. Penkit ja lähde on kieltämättä parhaat päivänsä nähneet, mutta siitä hehkuu jonkinlainen historian havina vahvasti.  Puisto on viime vudoen aikana kokenut suuren muutoksen, sillä se on remontoitu viimeisen päälle. Mikä hienointa, johtava arkkitehti on ollut meidän naapuri! Puisto on nykyään todella upeassa kunnossa ja odotan innolla kesää, jolloin tästä varjoisesta puistosta saa todellakin kaiken irti! Puisto on aivan ihana kuumina kesäpäivinä, sillä varjoa riittää tässä puistossa kaikille. Koiria valitettavasti tähän puistoon ei saa tuoda.

 
Lisää varjoisia kujia Parco Resistenzasta
Lammen lintuja ja kaloja

Pieni lähdekin puiston lammesta löytyy.


Parco Urbano:

Forlín suurin puisto, joka sijaitsee noin kilometrin päässä Saffin aukiolta. Puistoon pääsee kätevästi (kaupunkijunan lisäksi) kävellen tai pyöräillen. Kävellen matkatessa poikkeat *Museo San Domenicon pihan poikki, joka on vanha luostari. Tämän jälkeen puistoon vie kaunis tie, joka on täynnä Mosaiikkitaidetta. 
(*Myös Museo on varmasti oma nähtävyytensä, mutta siellä emme ole vielä käyneet)

Puistossa on myös kahvila, ravintola, lapsille pomppuhuvipuisto Gommolandia, neljä eri leikkipaikkaa, urheilupisteitä aikuisille, lampi, jossa erilaisia lintuja ja kilpikonnia, pupuja... paljon nähtävää.

Täällä vietät helposti yhden päivän piknikillä suurilla viheriöillä, joita puistosta löytyy useampikin. Valitettavsti tämäkin puisto on koirilta kielletty. Lieneekö syynä vapaana juoksevat pupujussit?
 

Mosaiikkitaidetta matkalla puistoon
Kaunis suihkulähde Puiston alkupuolella

Taidetta puistossa
Yksi suurista viheralueista
Puiston lammessa elää kaloja, lintuja ja kilpikonnia.



Rocca Ravaldino:
1300-luvulla ensimmäisen kerran rakennettu linnake, joka on korjattu ja uudelleen rakennettu useaan kertaan. Linna on säilynyt hyvin ja on todella kaunista ja sykähdyttävää katseltavaa ulkopuolelta. Valitettavasti itse linnan sisälle ei pääse, vaikka halua olisikin. Linnan vieressä on pieni leikkipuisto lapsille ja myös kahviloita ja ravintoloita löytyy lähistöltä. Linna sijaitsee noin kilometrin päässä keskustassa.

Tarkkasilmäiset saattavat huomata, että Rocca Ravaldino on päässyt mm. Assassins’ creed- peliin mukaan, samoin kuin Piazza Saffilla sijaitseva kirkko! Itse olen tuota peliä takonut aikana ennen lapsia, joten ei ihme että kaupunkimme sai minut hoteisiinsa nopeasti.

 

Porta Schiavonia: 
1200-luvun lopulla rakennettu kaupunginmuurin portti, joka on viimeisenä pystyssä. Vuosisatojen aikana sen paikkaa on vaihdettu ja sitä on muokattu, mutta viimeinen portti on pienimuotoinen nähtävyys.


Corso della Repubblica

Corso Garibaldi
Corso Mazzini
Shoppailijan unelmat! Paljon pieniä kauppoja, kahviloita, ravintoloita. Mielestäni on ihanaa, että keskustasta löytyy paljon pieniä vaate-ja koruputiikkeja, joiden hinnat ovat jokaiselle sopivia. Vierekkäin on erilaisia koruliikkeitä, joiden hinnat vaihtelevat edullisesta supertyyriiseen. Vaatekauppoja löytyy miehille, naisille ja lapsille omansa. Suuret ketjuliikkeet löydät ostoskeskus Punta di Fierrosta noin 6 kilometrin päästä kaupungin ytimestä.

Jokainen näistä kaduista lähtee Piazza Saffilta, joten pääset helposti takaisin herkuttelemaan tai nauttimaan viilentävästä spritzistä keskustan aukiollemme.



Tässä joitain nähtävyyksiä meidän kaupungistamme, joilla on syntynyt jo jonkinlainen tunneside minulle. Tervetuloa ihastelemaan! Mikä on Sinulle tärkeää kotikaupungissasi? Mikä luo sinulle sen tietyn fiiliksen, kun reissun jälkeen näet kotikaupungin valot?


*** *** *** ***

Päivittelen myös pienempiä juttuja sekä Instagramissa että Facebookissa, joten rohkeasti vain tykkäämään ja seuraamaan! Sieltä löydät muun muassa paljon ruoka-aiheisia juttuja!

Kommentit

Katsotuimmat