Ensi kertaa uimahallissa

Saimme viikolla kutsun tulla kunnan uimahalliin viettämään aamupäivää esikoisen tulevan koulukaverin kanssa. Aamulla tavarat kasaan ja menoksi. Matkaa oli 2,5 kilometriä suuntaansa, josta puolet oli aivan vierasta reittiä. Olemme alkaneet pyöräillä esikoisen kanssa pidempiä matkoja, joten tämäkin reissu tehtiin pyörien selässä.
 

Pähkäilin jo matkalla, mikä on erilaista paikallisessa uimahallissa vs. Suomalaisessa uimahallissa. Sen tiesin arvata, ettei kaivattua saunaa täältä löytyisi. Tämän lisäksi eroja riitti paljon, todella paljon! Se että ”eri maa, eri valuutta” sekä maneerit ja Koronankin tuomat poikkeukset lisäsivät sähläämistä kahden lapsen kanssa uimaan menevälle äidille.

Tosiaan Koronan vuoksi uimahalliin oli erilliset sisään-ja uloskäynnit. Lisäksi sisään mennessä oli vielä erilliset jo lipun ostaneille ja siellä maksaville asiakkaille. En löytänyt ohjeistusta pukukaapeille ja kysyinkin samalla, missä voisimme vaihtaa uimapuvut päällemme.

Menimme pukuhuoneeseen, otimme vaatteet pois ja etsimme suihkua, missä peseytyä. Meitä nakuilijoita katsottiin vähän oudoksuen, muutaman muun sisällä olijan kulkiessa kylpytakeissaan tai pyyhkeisiin kietoutuneena (kuka vie kylpytakin uimahalliin?). Suihkut olivat Koronan vuoksi (?) pois käytöstä, joten lopulta puimme vain uimapuvut päälle ja menimme ulos reppumme kanssa. Onneksi olin pakannut kaikki tavarat yhteen reppuun, sillä myös vaatekaapin olivat pois käytöstä.

Kyseessähän oli näin kesäaikaan (ja arvatenkin Koronan vuoksi) pääasiassa ulkona tapahtuva toiminta, joten monet kävelivät suoraan viheriölle, jonne tekivät pesäpaikkansa päivän oleiluun. Uima-asut löytyi kätevästi vaatteiden alta ja sen enempää peseytymättä ihmiset pulahtivat uimaan. Uima-altaiden ympärillä oli siis isohko viheralue, jossa sai levätä, ottaa aurinkoa, nauttia kahvilan tuotteista, vuokrata aurinkotuolit ja varjonkin. Ulkona altaita oli kolme: aikuisten allas (150cm syvä), nuorten allas (135cm syvä) ja lastenallas (60cm syvä). 
Sisällä oli käytössä ainoastaan kilpauimareille tarkoitettu harjoittelurata. Lisäksi siellä oli tyhjänä lasten-, nuorten- ja sukellusaltaat.


Kaikki käyttävät uimahallissa tällaisia lakkeja!
Allasalueelle pääsi vain kävelemällä ulkosuihkun läpi, joten reppu selässä tämä oli oma haasteensa: suihkun läpi, lapsi alas sylistä, reppu alas selästä, lapsi syliin ja suihkuun, reppu toiseen käteen ja kohti allasta. Vihdoin. Mutta eipäs vielä! Punapukuinen Baywatch-mies pysäytti minut ja selitti jotain minun ja lasten hiuksista. Tarvitsimme uimalakit(?), jep. Lapset saivat tällä kertaa mukavalta Baywatch-mieheltä hattuset päähän, mutta minä jouduin palaamaan sisäänkäynnille ostamaan itselleni (kuvassa näkyvän) muikean kireän ja hehkuvan oranssin hiuskortongin 2€lla. Hinta ei sentään ollut paha. Lätsä päähän ja menoksi uudelleen suihkun läpi ja vihdoin altaalla!

Jätin tavaramme lastenaltaan reunalla olevan penkin luokse ja nautimme vesileikeistä ja viileästä tuulesta useamman tunnin. Mikä parasta, esikoisemme tuli heti juttuun tulevan koulukaverinsa kanssa ja minä sain keskittyä enemmän kuopukseemme, jonka mielestä olisi ollut enemmän kuin ok hypätä altaan reunalta isompien tavoin yhtä syvään veteen, kuin Neidillä on pituutta.

Uimahallissa ei myöskään ollut Maksimi uima-aikaa toisin kuin useissa paikoissa Suomessa, vaan mikäli ostat tai otat välipalaa mukaan, voit viettää koko päivän altaalla. Ensi kerralla siis eväät matkaan ja koko päiväksi altaalle!

Erot pähkinänkuoressa:

  • sisäänpääsy sisältää koko päivän oleilua uima-altaalla (meidän kaupungissa aikuiselta 7,5€) 
  • Lukittuja kaappeja ei välttämättä ole käytössä tai niihin tarvitsee oman munalukon. Varaudu kantamaan tavaroita mukana. 
  • Suihkua sai etsimällä etsiä, eli peseytyminen ennen suihkua tuntuu olevan vapaaehtoista(?!) 
  • Uimahalleissa kaikkien pitää käyttää hiussuojia (kuvassa oranssi kumihirvitys). Voin sanoa, ettei hiukset tykkää kumisesta versiosta! Tämä kuulemma estää hiuksia menemästä suodattimiin(?)
  • aamuisin vesi on todella viileää. Mutta mikäli haluat uida ja polskia lämpimässä, keskipäivän puolelle vesi oli lämmennyt jo vuorostaan todella lämpimäksi.

Kaikkiaan kokemus oli oman sähläämisen jälkeen sen verran mukava, että saatamme käydä vielä uudelleen pulahtamassa uimahallin ulkoaltailla. Ensi kerralla tiedän vain aavistuksen viisaammin mitä tehdä ja miksi.


*** *** *** ***

Päivittelen myös pienempiä juttuja sekä Instagramissa että Facebookissa, joten rohkeasti vain tykkäämään ja seuraamaan! Sieltä löydät muun muassa paljon ruoka-aiheisia juttuja!

Kommentit

Katsotuimmat