Ihana lokakuu!

Tämä syksy on ollut mielenkiintoinen. Kaikilla meillä on riittänyt touhua ja intoa. Siksi olikin yllätys eilisaamuna, kun havahduin siihen tosiasiaan: Täällä on syksy!
 

Mitä meille kuuluu? Mieheni opiskelee ja valmistautuu kokeisiin, minä opiskelen uutta tutkintoa ammattikorkeakoulussa (lisää voit lukea Alanvaihdon unelmia-blogista), esikoinen on aloittanut toisen luokan hyvillä mielin, samoin kuopuksen esikoulun alku on mennyt paremmin kuin osasin odottaa.

Ainoa inha asia, mikä meitä on häirinnyt on jatkuva nuha. Kun koulut alkoivat, alkoi myös nuhakierre. Reilu kuukausi on kouluja käyty ja minusta tuntuu, että koko ajan jollakin valuu räkä, yskittää, köhää, pientä nuhaisuutta. Kun yksi meistä paranee, toinen aloittaa. Eskarista ja koulusta tuodaan kaikki pöpöt ja kun omat on kierretty, saadaan naapurin lapsilta toisen ja kolmannen koulun pöpöt päälle. Kuukauden aikana voisin sanoa tunteneeni itseni todella terveeksi ehkä viitenä päivänä. Muuten on kylmä ja kolottaa. Villasukat kaivettiin esiin jo syyskuun alussa, eilen kaivoin villapaidan. 
 
Kesän lämpö on kaunis muisto. Lämpötilat on aamulla 8°c, päivällä 18°c. Tälle ja ensi viikolle ei ole enää luvattu yhtenäkään päivänä yli 20° lämpöä vaikka aurinkoista olisikin. Eilen kaivoin jopa kynsikkäät ja kaulahuivin, kun esikoinen oli jo valitellut viileitä sormia edellispäivän aamuna polkiessa kouluun. Sisällä kodissa lämpötila laskee päivittäin lähemmäs 20
°c. Kuukausi sitten sisälämpötila oli lähempänä 30°c. Vaikka sisällä on vielä lämpimänpi, alkaa koleus jo laskeutua. 
 
Paikallisten mielestä lokakuu on aina se käänteentekevä kuukausi. Yhtenä vuonna lokakuu voi olla lämmin ja aurinkoinen. Toisena vuonna kylmä ja sateinen. Marraskuussa kaupunki peittyy komeaan sumuun, joka on kuin Usva elokuvasta. Tuolloin myös sisällä kosteusmittarit alkavat nousta vauhdilla, jolloin kylmyys tuntuu kahta kamalammalta. Syyskuu taas on vielä oikein kesäinen 25°c lämpötilassa. Muutos tapahtuu nopeasti. 

Pidän syksyn alkavasta hiljaisuudesta luonnon muuttuessa värikkääksi myös täällä. On ihana lähteä kävelemään puistoihin, joissa puut ovat muuttumassa räikeän keltaisiksi. Täällä ruska on alkamassa, koleassa, mutta aurinkoisessa Italiassa. 

Mukavaa lokakuuta kaikille, nauttikaamme syksyn sävyistä ja sävelistä!


*** *** *** ***
Päivittelen myös pienempiä juttuja sekä Instagramissa että Facebookissa, joten rohkeasti klikkaa linkkiä; tykkää ja seuraa! Löydät muun muassa paljon pieniä extrapostauksia! Lukemisen iloa!

Kommentit

Katsotuimmat