San Remo

San Remo -musiikkifestivaali on italialainen musiikkitapahtuma, jota on järjestetty jo yli 70 vuoden ajan. Se on pisimpään televisioitu kansallinen musiikkiohjelma maailmassa. Huhujen mukaan jopa Euroviisut ovat saaneet innostuksensa tästä hulppeasta spektaakkelista.
 
Kuva: https://www.nonsapeviche.com/2022/01/24/san-remo-2022-premi-e-montepremi/

San Remo järjestetään vuosittain helmikuussa San Remo nimisessä kaupungissa Italian Liguriassa. Noin viikon kestävän tapahtuman aikana iltaisin esiintyvät niin 12 isoa legendaa kuin 1980-luvulta alkaen 12 tulokas-kategorian laulajaa tai bändiä omina päivinään. Esiintyjät esiintyvät ennen finaalia kahteen otteeseen: ensimmäisellä kerralla he esittävät oman kilpalaulun ja toisena päivänä jonkun toisen esiintyjän kanssa yhdessä. Festivaali loppuu lauantaina lähes viiden tunnin lähetykseen, jossa esiintyy kaikki laulajat laulaen uudelleen kilpalaulunsa. Itse äänestys tapahtuu viikon aikana ja yleisöäänten lisäksi voittoon vaikuttaa asiantuntijaraati, lehdistö ja radio. 
 
San Remo on Italiassa se ainut ja oikea musiikkiohjelma, jota seurataan tarkasti. Suuren musiikillisen osaamisen lisäksi italialaiset muotitalot tuovat upeat luomuksensa esille juontajien, vierailijoiden ja esiintyjien päällä. Lavalla on nähty paljon ulkomaisia julkkiksia Spice girlsistä Will Smithiin. Viime vuonna Zlatan komeili härnäämässä juontajaa koko finaalin ajan.

Vaikka voittaja pääseekin esiintymään Euroviisuihin, jää ne paikallisten mielestä kakkoseksi San Remolle. Suomen UMK on aivan lasten kengissä verrattuna Italiaan eikä Ruotsin Melodifestivalenkaan pärjää, vaikka yritystä heillä jo löytyy (kyllä, olemme vakoilleet vuosia ruotsalaisten euroviisu-tarjontaa). 

San Remosta on muun muassa noussut suuriksi tähdiksi Laura Pausini, Eros Ramazotti ja Andrea Bocelli. Oma suosikkini on Annalisa. Tiesittekö, että myös Paula Koivuniemen ”Aikuinen nainen” on alun perin San Remossa esitetty ”Maledetta Primavera”?

Eilen illalla katsoimme finaalia, mutta itse lähdin nukkumaan yhden aikaan, kun väsymys voitti eikä voittajaa oltu vieläkään julistettu. Italiassa ohjelmat kun alkavat myöhään ja kestävät pitkälle aamuyöhön. Tänä vuonna oma lemppari oli Sangiovannin Farfalle -kappale. Aamulla sitten kurkkasin voittajan, joka oli tällä kertaa duona esiintynyt Mahmood & Blanco. Kukakohan Suomesta on vastassa tälle kaksikolle Torinossa järjestettävissä Euroviisuissa tänä vuonna?

San Remon voittaja 2022:

Minun lemppari:

Ja loppuu "se alkuperäinen" Aikuinen nainen:



*** *** *** ***
Päivittelen myös pienempiä juttuja sekä Instagramissa että Facebookissa, joten rohkeasti klikkaa linkkiä; tykkää ja seuraa! Löydät muun muassa paljon pieniä extrapostauksia! Lukemisen iloa!

Kommentit

Katsotuimmat