Pääsiäinen 2022

Meidän pääsiäinen alkoi jo viikko sitten, kun mieheni äiti tuli puolisoineen meidän oven taakse. Me aikuiset tämä kyllä tiedettiin, sillä olimme extempore suunnitelleet tätä, mutta voi sitä lasten riemua sunnuntai-aamuna, kun oven takana olikin kaverin sijaan omat isovanhemmat Suomesta!
 


Sunnuntain lapset eivät päästäneet isovanhempia silmistään. Kävimme kiertämässä keskustan Kevät-markkinoilla, jossa näimme paikallisten virpomisoksien siunaustilaisuuden: Italliassa on tapana viedä Oliivipuun oksia kirkkoon, jossa pappi siunaa oksat ja pirskottelee niiden päälle pyhää vettä. Keskustan kirkon edessä olikin iso jono, kun lapset, vanhemmat kuin isovanhemmat jonottivat kirkkoon siunaamaan oksia. Oksia myös myytiin kirkon vieressä jonkin koulun toimesta. Ympäri keskustaa näimme iäkkäämpiä ihmisiä oliivipuun oksat kädessä jutellen toistensa kanssa. Naapurimme mukaan oksia viedään siunauksen jälkeen sukulaisille lahjaksi tuomaan hyvää onnea ja siunausta koteihin.

Maanantaina lapset kävivät vielä koulussa viettämässä aamupäivän ja hakiessa tavaransa. Italiassa lomille on tapana antaa myös loma-ajan läksyjä, joten kirjat ja vihkot oli tärkeä hakea kotiin loman ajaksi. Samalla isovanhemmat pääsivät näkemään samalla italialaisen koulun hakiessaan lapsia meidän kanssa.

Ja näin meidän pidennetty lomamme pääsi alkamaan maanantaina torstain sijaa. Itse jouduin vielä työskentelemään torstaihin asti, mutta lapset saivat viettää laatuaikaa isovanhempien seurassa milloin museossa, kauppakeskuksessa, markkinoilla tai puistoissa. Kaiken kukkuraksi sääkin suosi ja oli mukavan lämmin! Kevät alkoi kirjaimellisesti lämmetä vieraiden tullessa. 

Kyllähän meillä tapahtumaa riitti Pääsiäisen aattonakin, eli torstaina: kotimme ulko-ovi päätti rikkoontua eikä se mennyt lukkoon. Sitä kävi sitten vuokraisäntä, lukkoseppä jos toinenkin tutkimassa. Nyt ovessa on toimiva onneksi väliaikainen ratkaisu pyhien yli. Tästä on tulossa myöhemmin ihan omaa postausta!
 
Isovanhempien lähtiessä pitkäperjantaina, me suuntasimme illalla naapurien kanssa lähiaukiolle "Birriam! Forlí" -festareille. 
Täällä on normaalia, että koko perhe lähtee syömään grilliruokaa ja maistelemaan oluita tai viiniä tämän tyyppisiin tapahtumiin.  Lapset saavat myös herkkua karkkikioskista ja tanssia livemusiikin tahdissa. Kun lähdimme kotiin 23 aikoihin, vielä monet lapsiperheet jäivät viettämään iltaa paikan päälle. Suurin osa naapureistamme lähtikin illalla katselemaan olut-festareiden meininkiä. Vain yksi perhe kieltäytyi lähtemästä vedoten päivän tärkeyteen: tänään ei syötäisi lihaa saati juhlittaisi, sillä Jeesus kuoli. 

Loppuloman otamme rennosti. Täällä koulut ovat kiinni vielä tiistaina, mutta minulla jatkuu työt jo tuolloin. Yritän lomailla maanantaihin ja ottaa rennosti nämä seuraavat pyhäpäivät nauttien lasten kanssa lautapelejä pelaten ja paljon ulkoillen sään salliessa.

Tänään kävimmekin tekemässä Porta Schiavoanian lenkin, eli kävelimme kaupunkimme vanhalle portille. Viime vuonna porttia ympäröi kaunis vaalean punainen Tulppaanimeri, tänä vuonna väriksi oltiin valittu kauniin keltainen.
 

Aurinkoista pääsiäistä kaikille!


*** *** *** ***
Päivittelen myös pienempiä juttuja sekä Instagramissa että Facebookissa, joten rohkeasti klikkaa linkkiä; tykkää ja seuraa! Löydät muun muassa paljon pieniä extrapostauksia! Lukemisen iloa!

Kommentit

Katsotuimmat