Dolcetto o scherzetto? Halloween 2023

Onpas aika kulunut! Olen viimeksi päivittänyt blogia kesällä ennen Suomen reissua. Kesä tuli ja meni kohisten minun sairastellessa pitkään ennen Suomen lomaamme. Toisaalta kesäinen kupliva tulirokkoihoni olisi ollut täydellinen asuste Halloweeniin, mistä pääsemmekin tämän blogin pariin.

Olen aiemminkin todennut, että inhoan kaupallisia juhlia ja kaikkea sitä krääsän hankintaa, mitä kyseiset juhlat yleensä ovat. Vaikka en missään minimalismin maailmassa elä, en halua hankkia ylimääräisiä härpäkkeitä kotiini yhtään enempää. Kuten vanha roomalainen, mutta hieman typistynyt sanonta kertookin: "Poikkeus vahvistaa säännön." Ja Halloweenista on tullut meidän perheen poikkeus.

Taustaa

Nuorempana renttuna Halloween oli aina hyvä syy pitää pirskeet. En ole ikinä ollut välittänyt suuremmin kyseisestä juhlasta sen enempää, varsinkaan Karkki Keppostelusta. Onhan meillä Suomessa jo Pääsiäinen karkinkerjuuta varten.

Mutta. Italiaan muuttomme jälkeen kaipasimme Suomeen. Emme päässeet toisen vuoden joululomalla ja saadaksemme iloisemman mielen päätimme vähän panostaa tähän kauhun juhlaan. Tuolloin elimme vielä lisäksi koronakuplassa, joka rajoitti liikkumista ja ulkonaoloa paljon. 

Seuraavana vuonna jatkoimme Halloween teemaa ja kävimme italialaiseen tyyliin kaupunkimme kauppakeskuksessa naapurimme kanssa keppostelemassa. Italiassa lapset eivät pääse taloihin kerjuulle, sillä kaikkia taloja suojaa isot muurit. Tämän vuoksi lapset käyvät kiertelemässä kaupoissa, jotka ovat koristelleet ikkunoitaan: mikäli koristeita ei löydy, jätetään kaupat rauhaan.

Viime vuonna kerjuureissun sijaan kävimme Halloween-pizzalla esikoisen luokan kanssa. Mutta tänä vuonna halusimme palata pelottavaan kierrokseen ja lähteä naapureiden kanssa kiertelemään kauppoja.

Halloween 2023

Tänä vuonna vedimme kaikki meikit naamalle, asusteet yllemme ja lähdimme ulos. Joukkomme kiersi eri puolilla keskustaa monien muiden tavoin. Osa yksityistaloistakin oli panostanut koristeisiin upeasti. keskustassa lapset räjäyttelivät paukkupommeja ja paukaukset kaikuivat kauas. Kaupunkijunassa oli Zombeja ja kahviloiden työntekijät olivat mitä pelottavimpia olentoja. Parin tunnin kiertelyn jälkeen lapset olivat väsyneitä ja valmiita palaamaan kotiin.

En tiedä edelleenkään onko tämä viimeinen Halloween ja mistä löydämme perheemme ensi syksynä, mutta tämä Halloween oli kyllä taas kerran erittäin mieluinen höpöhöpöjuhla. 

*** *** *** ***
Päivittelen myös pienempiä juttuja sekä Instagramissa että Facebookissa, joten rohkeasti klikkaa linkkiä; tykkää ja seuraa! Löydät muun muassa paljon pieniä extrapostauksia! Lukemisen iloa!

Kommentit

Katsotuimmat