Hyvää isänpäivää 2022

Italiassa vietetään isänpäivää vähän eri aikaan kuin Suomessa. Italiassa, Espanjassa ja Portugalissa isänpäivää juhlitaan vuorostaan 19.3. riippumatta mikä viikonpäivä on. Isänpäivää juhlitaan katolisissa maissa katolisen kalenterin mukaan ja samalla juhlitaan Festa di San Giuseppea. Suomalaisittain Pyhä Joosef on Jeesuksen isäpuoli ja Marian aviomies. Festa di San Giuseppea on vietetty 1800-luvun lopulta asti ja vielä 1970-luvulle kyseinen juhlapäivä oli palkallinen vapaapäivä. San Giuseppe on perheen isien ja yleisen kirkon suojelija. Isänpäivän historiasta enemmän voit lukea lisää vanhemmasta isänpäivän postauksesta.
 


Maassa maan tavalla sanoinkin miehelleni 2019 marraskuussa. Ilkeänä kieltäydyin juhlimassa isänpäivää tuolloin vedoten tulevaan Italialaiseen isänpäivään. Olemmekin juhlineet nämä vuodet siis isänpäivää maaliskuussa marraskuun sijaan.

Meillä kevät alkaa olla jo pitkällä ja tänään on upean aurinkoinen, vaikkakin kylmähkö päivä. Lämpöä auringosta huolimatta on lupailtu vain 12°c, mutta jospa tuo aurinko vähän ulkosalla lämmittäisi. Kevät muutenkin on ollut todella kylmä verrattuna pariin viime vuoteen. Lämpöä ei ole ollut yli 15° astetta yhtenäkään päivänä.
 
Olemme olleet viime aikoina todella kiireisiä töiden, koulun ja kaiken muun extran ja ruuhkaisen arjen vuoksi. Mutta viikonloput pyrimme pyhittämään perheen yhteiseen aikaan. Lahjaksi lapset antoivat kouluissa tekemänsä avaimenperät ja hassun Harry Potter-version Kimblestä. Yhteisiä pelihetkiä on siis tiedossa taas! Lockdown-aikana lautapelit olivat kovassa suosiossa ja varsinkin legendaarisesta Afrikan tähdestä tuli todella tykätty!

Tänään aurinkoisen isänpäivän kunniaksi suunnitelmissa on yhteinen lenkki, kevään ensimmäiset jäätelöt (kylmyydestä huolimatta) sekä illalla pizzaa yhdessä esikoisen luokkakaverin perheen kanssa. Viemme tuliaisiksi tänään leivottuja korvapuusteja, jotka tietenkin isi saa täyttää omalla yliampuvalla tyylillä (3* voita ja kaikkia muitakin mausteita). Tekemistä siis riittää tälle kauniille päivälläkin ihan kivasti!

Buona Festa della papà! 


*** *** *** ***
Päivittelen myös pienempiä juttuja sekä Instagramissa että Facebookissa, joten rohkeasti klikkaa linkkiä; tykkää ja seuraa! Löydät muun muassa paljon pieniä extrapostauksia! Lukemisen iloa!

Kommentit

Katsotuimmat